23948sdkhjf

Peab engagerar sig i flyktingfrågan

Vd: "Vi vill hjälpa till på olika orter utifrån faktiska behov och bidra till lösningar och hjälp".
Peab och Migrationsverket tecknar hyresavtal om ankomstboende på Ljungbyhed Park i Klippan. Utöver detta tittar byggkoncernen på en rad ytterligare aktiviteter för att stötta situationen för ankommande flyktingar.

– Vi betraktar det som nu sker och vi vill hjälpa till på olika orter utifrån faktiska behov och bidra till lösningar och hjälp utifrån vårt företags möjligheter. Peab är en samhällsaktör med breda kontaktytor och kan genom en dialog med kommuner, myndigheter och hjälporganisationer agera och stötta utifrån hur situationen utvecklas, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef på Peab, i ett pressmeddelande.

När det gäller de lokaler som hyrs ut till Migrationsverket genomför Peab viss anpassning av lokalerna för ändamålet. Det kan handla om handikappanpassningar eller annat för att underlätta för de ankommande. På ankomstboendet i Ljungbyhed Park upprättas ett kommunikationscenter med internetuppkoppling så att de ankommande flyktingarna kan komma i kontakt med familj, släkt och vänner samt övriga omvärlden.

Peab kommer, enligt pressmeddelandet, även att se över hur företaget kan engagera sig i hjälparbetet på längre sikt utifrån ett integrationsperspektiv.

"Vi har ett ständigt behov av att tillföra kompetens till företaget och utifrån det vill Peab skapa en dialog med Arbetsförmedlingen, kopplat till alla de människor som kommer till vårt land", kan man läsa i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078