23948sdkhjf

Aula Medica vinner – igen

Ytterligare stålbyggnadspris till Karolinska Institutets Aula Medica.
Karolinska Institutets nya aula tilldelades tidigare i år det svenska Stålbyggnadspriset. Nu vinner den spektakulära byggnaden ännu ett prestigefyllt pris.

Cowi tillsammans med Akademiska Hus, Wingårdh Arkitektkontor och stålentreprenören Normek mottog, vid en ceremoni i Istanbul den 15 september, utmärkelsen Award of Merit.

European Steel Design Awards delas ut vartannat år av europeiska stålbyggnadsorganisationen ECCS för att uppmuntra och belysa kreativ användning av stål i design och i konstruktioner. Priset delas ut till en stålkonstruktion som har enastående kvaliteter både vad det gäller estetik, teknik, miljö och ekonomi.

– Utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på de genomgående höga kvaliteterna i projektet. Priset är även ett erkännande av det hårda jobb i alla led, från byggherre, arkitekt, konstruktör och entreprenörer, som ligger bakom det enastående slutresultatet. Att vinna pris i europeisk konkurrens känns dessutom lite extra hedrande, säger Johan Ström, uppdragsansvarig på Cowi, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094