23948sdkhjf

De ska göra grunden för Sernekes drömprojekt

Cowi får i uppdrag av Serneke att projektera programskedet för grundläggning av Karlavagnsplatsen.
– Detta är ett komplext och intressant projekt där vår kompetens och mångåriga erfarenhet kommer väl till pass, säger Magnus Nilber, avdelningschef för Byggteknik i Göteborg på Cowi, till Building Supply.

Det var 2014 som Cowi tillsammans med arkitektfirmorna Entasis och Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) var med i det vinnande teamet i arkitekttävlingen för Karlavagnsplatsen.

Syftet med tävlingen var att ta fram en stadsplan för ett flera kvarter stort område innehållande höghusbebyggelse med ett landmärke som skulle vara minst 200 meter högt och därmed Nordens högsta byggnad. Tornet är planerat att bli 266 meter högt och har fått namnet Karlatornet, som Building Supply berättat om tidigare.

Nu står det klart att Cowi också fått i uppdrag av Serneke projektera programskedet för grundläggning och parkeringsgarage för Karlvagnsplatsen.

Magnus Nilber beskriver projektet som en geometrisk utmaning.

– Det handlar om enormt stora ytor och det kommer att bli lurigt när det är det gäller stora skillnader i djup till berg. Utmaningen blir också rörelse, att se till att ha skarvar som kan röra sig. Men som konstruktörer är vi vana vid anpassningar. Det är ett komplext projekt, men absolut inget vi inte kommer att fixa. Det handlar bara om att bryta ner utmaningarna i mindre delar och ta det steg för steg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094