23948sdkhjf

Riksbyggen satsar energisnålt i Göteborg

Upprättar 18 villor i Gårdsten som alla kommer att utrustas med solpaneler.
Solvillorna är andra etappen i Riksbyggens satsning i Gårdsten, i östra Göteborg, som står inför en stor omvandling framöver och som Riksbyggen deltar i. Koncernen bygger nu ytterligare 18 villor på Kryddhyllan i Gårdsten som alla kommer att utrustas med solpaneler som ska halvera energikostnaden för de blivande villaägarna.

Villorna får solpaneler – så kallade smartpaneler – som standardutrustning. Det innebär att varje hustak får 20 paneler med växelomriktare som omvandlar solens energi till el i vägguttagen. Något som kommer att spara minst 5 000 kWh per år och villaägare.

– Satsningen på solvillorna är en del av Riksbyggens arbete att skapa attraktiva och hållbara boenden i Gårdsten, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Gårdsten är ett miljonprogramsområde som i takt med att det renoverats har varit tidigt ute när det gäller att ta tillvara på solenergin. Redan år 2000 invigdes de första så kallade Solhusen med 255 lägenheter efter en omfattande renovering och ombyggnad.

– Gårdsten domineras av hyresrätter och det är därför också välkommet med villor med äganderätt, det förbättrar mixen i området, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder, i samma pressmeddelande.

I Gårdsten planeras för 1 000 nya bostäder samt utbyggnad av kommersiella och offentliga lokaler under de kommande tio åren inom ramen för Vision 2025, en storsatsning av Göteborgs Stad och Gårdstensbostäder.

Riksbyggens etapp två på Kryddhyllan består av 18 friköpta 1,5-plansvillor med säljstart i höst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078