23948sdkhjf

Lindbäcks tecknar samarbete med SSM

Stefan Lindbäck: ”Vi är väldigt glada över uppdraget”
Lindbäcks Bygg har fått uppdraget att bygga SSM:s framtida hyreslägenheter och studentbostäder som totalentreprenad.

Företaget har redan tidigare genomfört ett stort antal projekt i Stockholmsregionen och uppdraget att bygga och konceptutveckla SSM:s nya bostäder ses som ytterligare en stor framgång.

– Vi är väldigt glada över uppdraget och för det här nya samarbetet. Vi på Lindbäcks och SSM har samsyn kring hur vi ser på framtidens boende och vårt sätt att bygga – industriellt, effektivt och hållbart – ligger helt i linje med SSM:s koncept, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg, i ett pressmeddelande.

Första gemensamma projektet
Byggstarten är planerad till våren 2016 och det första gemensamma projektet blir Twin House i Danderyd/Stockholm där man kommer att uppföra 30 studentlägenheter i bostadsrättsform.

– Vår ambition är att vi med detta samarbete ska kunna bygga de små yteffektiva lägenheter som vår målgrupp efterfrågar, till en hyresnivå som passar dem. Vi har under en tid sökt efter en samarbetspartner som är fokuserad på industriellt byggande och som kan utveckla vårt koncept och är nu glada att vi skrivit under detta samarbetsavtal, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Lindbäcks bygger alla sina hus i trä. Produktionen sker inomhus i fabrik i Piteå och modulerna levereras sedan kompletta och monteras på plats.
Läs mer om: SSM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078