23948sdkhjf

Smart chef tar jobb på Inwido

Fönster- och dörrtillverkaren har utsett ny affärsområdeschef för EBE samt chef för ”smart” affärsutveckling.
Mads Storgaard Mehlsen har utsetts till SVP Emerging Business Europe, EBE, och medlem av Inwidos koncernledning från och med den 1 juli 2015. Inwido har även utsett Johan Ambuhm till en nyinrättad befattning som VP Smart Business Development.

Johan Ambuhm, är för närvarande ansvarig för divisionen ”EMEA's smart home integration business” på Assa Abloy. Han har mer än 15 års bakgrund inom internationell affärsutveckling, management och produktstyrning inom säkerhet, telekom och olika tillverkningsföretag. Johan Ambuhm kommer att ansvara för den övergripande utvecklingen av Inwidos smarta affärskoncept och IQ varumärket samt andra strategiska projekt. Han tillträder den 15 augusti.

Mads Storgaard Mehlsen har närmast varit SVP Danmark, ett affärsområde han kommer att fortsätta leda till dess att en efterträdare har utsetts.

– Jag är verkligen glad att Mads har antagit utmaningen att leda vårt affärsområde EBE. Med honom får vi en resultatfokuserad och engagerad ledare att driva ett av de viktigaste utvecklingsområdenainom Inwido. Vår ambition är att skapabåde organisk- och förvärvsbaserad tillväxt samtidigt som vi ska förbättra den operativa effektiviteten inom affärsområdet, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef på Inwido, i ett pressmeddelande.

Organisationsförändringar
Samtidigt med utnämningen av Mads Storgaard Mehlsen kommer de danska verksamheterna JNA och Spar att flyttas organisatoriskt och bli en del av affärsområdet EBE. Redan när dessa fönster- och dörrspecialister inom e-handel förvärvades under 2014 var avsikten att använda kompetensen och den tekniska plattformen som bas för Inwidos internationella e-handels expansion.

För att få rätt fokus på detta strategiskt viktiga initiativ kommer JNA och Spar att förvandlas till en separat affärsenhet med namnet e-Commerce. Med denna förändring kommer affärsområde EBE från den 1 juli 2015 att omfatta affärsenheterna; Österrike, Irland, Polen, Storbritannien och e-Commerce.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08