23948sdkhjf

Jernhusen: Klart för nybyggnation i Malmös bästa läge

Jernhusen fortsätter satsningen vid Malmös centralstation och investerar drygt 300 miljoner kronor i bostäder och nytt kontorshus.
Efter det uppmärksammade kontorshuset Glasvasen fortsätter Jernhusen utvecklingen av Södra Nyhamnen, ett av Malmös bästa lägen precis vid Centralstationen. Det nya kvarteret innehåller ett kontorshus, Foajén, samt ett bostadshus med cirka 60 lägenheter. Jernhusen utvecklar och investerar i kontorshuset och byggrätten för bostäder säljs och kommer uppföras av annan part. Byggstart sker så snart bygglov är klart under hösten 2015.

– Jernhusen fortsätter omvandlingen av Södra Nyhamnen till en hållbar och levande stationsnära stadsdel. Här växer det nya Malmös CBD fram och genom närheten till Malmö Centralstation kan fler resa kollektivt mellan jobbet och hemmet. Det är att förtäta intelligent, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsprojekt på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

Kontorshuset Foajén innehåller cirka 8 500 kvm kontor och drygt 1 000 kvm butiks- och cafélokaler i gatuplanet. De flexibla kontorsplanen kan rymma cirka 800 nya arbetsplatser. Det kommer att bli flera gröna terrasser på taket och några unika kontor med egen takterrass.

Södra Nyhamnen är ett av Malmös mest intressanta områden med södra Sveriges bästa kommunikationsläge och närhet till både den gamla stadskärnan och de nya områdena mot Västra Hamnen och Malmö Live.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109