23948sdkhjf

Bygma fanbärare inom hållbarhet

Nu tar Bygma steget in i Sweden Green Building Council och är därmed första byggvaruhandeln i Sverige att söka och få medlemskap.
– För oss känns det självklart att ha ett miljötänk inom alla relevanta områden. Hållbart byggande har kommit att bli en naturlig del i vår verksamhet och klivet in i Sweden Green Building Council var därför inte särskilt långt, säger Urban Johansson, vd Bygma, i ett pressmeddelande.

Genomsyrar all verksamhet
Bygma jobbar med hållbarhet för ögat i alla led, varje dag; vid transporter, produktval, samarbeten, relationer och miljösatsningar. I höstas inrättades också en ny tjänst med en kvalitets- och miljöansvarig. Nu i vår utbildas hela Bygmas ledning i olika steg och till sommaren är företaget certifierat i Miljöbyggnad.

– Vi har bara sett början av bygg- och järnhandlarnas arbete för att göra byggsektorn i Sverige mer hållbar och medlemskapet i SGBC är en del av vår strävan att gå i bräschen för just vår bransch, säger Urban Johansson, vd Bygma.

Verkar för hållbarhet
SGBC är en ideell, medlemsägd förening, öppen för alla företag och organisationer inom svensk bygg- och fastighetssektor. Föreningen hjälper medlemsföretagen att nå sina hållbarhetsmål, bland annat genom att tillhandahålla utbildning, ge råd i hållbarhetsfrågor och genom att erbjuda nätverk för erfarenhetsutbyte. Målet är att skapa förutsättningar för en god bebyggd miljö, där hållbara lösningar efterfrågas och premieras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078