23948sdkhjf

Cowi tar uppdrag av Holmen Paper och Valmet

Holmen Papers anläggning i Iggesund ska byggas om bland annat för att eliminera flaskhalsar i processen och öka massakapaciteten. COWI har valts som leverantör för projektering av projektet.
Ombyggnaden av Holmen Papers anläggning i Iggesund ska förbättra produktionsstabiliteteten, minska de rörliga kostnaderna och öka produktionskapaciteten med 15 procent, vilket motsvarar 50 000 ton. Valmet, som fått förtroendet av Holmen att leverera hela projektet, har valt COWI som leverantör för projektering av ombyggnaden.

Ledande roll
COWIs uppdrag består av detaljprojektering för rör, fundament och layout samt även för stativ/plattformar för levererad utrustning. COWI går även in som ledande projektingenjör i Valmets organisation.

Utmaningar i projektet är att all ny utrustning ska in i befintligt bygge och även att projektet är uppdelat i två etapper under 2015 och 2016.

– Dessutom är vi stolta över att COWI har en ledande roll i Valmets organisation, vilket är ett resultat av ett långt och nära samarbete, säger Leif Persson, uppdragsansvarig på COWI, i ett pressmeddelande.

Uppdragets omfattning är Plant Design och har redan påbörjats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094