23948sdkhjf

Setra stärker konkurrenskraften

Under hösten 2015 genomför Setra teknikinvesteringar på sågverken i Malå och Färila. Satsningen ska stärka bolagets position på marknaden.
– Både Malå och Färila är enheter inom Setra som under flera år bedrivit ett framgångsrikt förbättringsarbete. Organisationerna är nu redo att ta nästa steg och med hjälp av investeringarna lägga ännu högre växlar för stärkt konkurrenskraft, säger Jonas Björnståhl, affärsområdeschef Sågade Trävaror, i ett pressmeddelande.

I Setra Malå avser investeringen uppgradering av justerverk och inkluderar bland annat kamera för automatsortering och nya styrsystem. Precis som vid Setra-sågverken Färila och Nyby, där motsvarande investeringar gjordes under 2014, är syftet att få en effektivare virkessortering med jämnare kvalitet, lägre produktionskostnader och en högre flexibilitet att möta kundkrav.

I Setra Färila handlar satsningen om investeringar i såglinje och sågutrustning. Detta kommer leda till ett högre utbyte genom tunnare snitt och ökad måttsäkerhet på producerade varor. Det kommer även marknadsmässigt ge en större flexibilitet samt ökad produktivitet genom mer sofistikerad styrning av maskinutrustningen.
Båda investeringarna planeras att genomföras under hösten 2015.

I Setrakoncernen ingår totalt nio sågverk, tre förädlingsenheter och två husfabriker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078