23948sdkhjf

Cowi i ett av Norges största järnvägsprojekt

Cowi, tillsammans med Multiconsult vann konkurrensen för planering av järnvägssträckan från Råde i Norge till den svenska gränsen. Modernisering av Østfoldbanen är en del av InterCity-satsningen och ett av de största järnvägsutbyggnadsprojekten i Norge.
– Det här är ett unikt projekt där vi ska tillvarata befintliga tätorter medan vi kommer att underlätta högre tåghastighet genom samma städer. Vidare är det svåra markförhållanden i hela området som gör utbyggnaden krävande, säger Terje Bygland Nikolaisen, VD på COWI i Norge, i ett pressmeddelande.

Förverkligandet av projektet kommer att ge ökad kapacitet för person- och godstrafik på järnvägen i InterCity-området för att säkerställa punktlighet, frekvens och restid. Sträckan transporterar i dag cirka 2,5 miljoner resande per år.

Den nya Intercity-järnvägen innebär hastigheter på uppemot 250 kilometer i timmen och den korta restiden kommer att knyta Østfold tätare samman med Osloregionen, Detta öppnar för näringslivsutveckling och bättre pendlarmöjligheter för de boende i området, även på den svenska sidan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078