23948sdkhjf

Tidigare Veidekke-medarbetare etablerar byggbolag

Nybildade BOX Bygg satsar på att bli Stockholms mest kompetenta byggföretag.
De tre före detta medarbetare från Veidekke, Jonas Bill, Stina Möller och Lars Mällberg, har tillsammans med Kvalitena AB startat upp det nya byggbolaget BOX Bygg i Stockholm, skriver Fastighetsvärlden.

– Målet för oss är att bli ett av Stockholms mest kompetenta och spännande byggföretag, både att jobba med och jobba i. Huvudfokus kommer att ligga på effektiv bostadsproduktion. Våra kunder kommer att bestå av allmännyttiga och privata bostadsutvecklare. Som en konsekvens av att Stockholm utvecklas ser vi också att det finns ett stort behov av kommersiellt byggande, hyresgästanpassningar med mera, säger Jonas Bill, VD för BOX Bygg AB.

Effektivare process
BOX Bygg satsar på en kostnadseffektiv och smart produkt genom att tidigt involvera projektets alla kompetenser.

– Byggbranschen har inte råd att inte bli bättre både på tid och ekonomi. I vårt sätt att tidigt arbeta med tidplanering och modeller får vi både en effektivare byggprocess men också en bra säkring av kvalitet, miljö och, framförallt, arbetsmiljön. Vår idé är att alltid ha byggt projektet på pappret, eller i datorn, innan vi sätter spaden i backen. Platschefer och projektingenjörer är alltid med i planeringen. Genom att minska den totala byggtiden, binder projektet kapital kortare tid. Att vi även sätter stort fokus på slutkostnaden gör inte saken sämre för kunden, tillägger Lars Mällberg.

Flera påbörjade projekt
Bolaget startade under hösten och har redan påbörjat det första bostadsprojektet, Linjebussen 6, som omfattar 48 nya lägenheter i Örby. Kunden är Fastighetsförädlarna och projektet beräknas vara klart i februari 2016. Dessutom är två kommersiella projekt igång, enligt Jonas Bill.

Förutom de tre grundarna har bolaget anställt ytterligare sex medarbetare inom produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109