23948sdkhjf

ALM Equity, Scanprop Development och White utvecklar 1100 nya bostäder till Stockholm

Bostäderna ska upprättas i Lilla Tellus vid Telefonplan.
Whites har tillsammans med Scanprop Development och ALM Equity tagit fram ett förslag för 1100 nya bostäder i Lilla Tellus vid Telefonplan i Stockholm.

Förvandlingen av Telefonplan är en viktig pusselbit i Stockholms stads arbete med att skapa 140 000 nya bostäder till 2030. I ett tidigare klassiskt kontorskvarter skapar White förutsättningar för nya bostäder och arbetsplatser i en sammanhängande stadsmiljö.

Cykeln har en huvudroll som transportmedel i Lilla Tellus, därför omfattar förslaget parkeringsplatser för omkring 4 000 cyklar.

En försiktigt positiv uppskattning innebär att de första lägenheterna är färdiga för inflyttning under första kvartalet 2018, skriver White i ett pressmeddelande.

Utveckling av Telefonplan
Området runt Telefonplan har de senaste 10 åren genomgått stora förändringar. Från att präglats av LM Ericssons verksamheter har områdets karaktär och innehåll förändrats i och med Konstfacks etablering. Flera stora och små verksamheter har sedan dess etablerat sig i området och ett stort antal nya bostäder har byggts, varav flera omfattar ombyggnad av tidigare verksamhets- eller kontorslokaler. De nya projekten runt Telefonplan ska ta tillvara på områdets unika identitet och bevara och utveckla denna.

Pågående utveckling inom de tre kvarteren Telefonfabriken, Tvålflingan och Timotejen kommer att innebära cirka 3 500 nya bostäder, lokaler för verksamheter och utveckling av offentliga rum som torg och kvartersparker. I dessa tre kvarter pågår i dagsläget arbetet med fyra stycken detaljplaner.


Entreprenörer för områdena är JM AB, Vasakronan, SSM Bygg & Fastighets AB, Stena Fastigheter, HSB, Alm Equity, Scanprop, Brf. Kobran och Stockholms stad .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078