23948sdkhjf

NCC kan bygga Gustavsviks hotell

Nästa vecka beslutas det om planerna på ett aktivitetshotell vid Gustavsvik, där NCC skrivit principavtal, blir av.
I april förra året skrev Gustavsviks Intressenter AB ett principavtal med NCC Construction Sverige AB om byggnation av hotellet. Därefter har det förhandlats och i nästa vecka fattas det beslut om bygget blir av eller ej.

– I sak har inte hänt så mycket mer än att de har hållit på att förhandla med varandra, de som ska äga och driva hotellet, och där är vi inte inblandade alls, säger Bo sandberg, styrelseordförande i Gustavsviks Intressenter AB, till NA.



Ett konsortium från Stockholm är intresserade av att äga hotellet och den norske miljardären Petter Stordalens företag Nordic Choice hotell vill driva hotellet.


White tog hem arkitekttävlingen
Anläggningen Gustavsvik har höjdpunkter som Upplevelsebadet och en femstjärnig camping som lockar både inhemska och internationella besökare. Arkitektbyrån White tog hem uppdraget att rita det stora hotellet i en tävling som avgjordes i maj 2012.

Juryns motivering var bland annat att ”förslaget har stora förtjänster med den miljö som skapas i hotellets aktivitetsdelar med utblickar mot och direktkontakt med sjön”, samt att bidraget även gör det möjligt att använda de olika aktiviteterna året runt. Hotellet får hela 242 rum fördelat på 11 våningar. Det blir därmed ett rejält landmärke och ett av Mellansveriges största hotell med stora mingelytor både utom- och inomhus, restaurang, bar och bankettsalar i svit och en konferensdel direkt invid vattnet.

Förutom att rita hotellet utformar White även området vid badanläggningen, samt bostäder vid Södra Vattentornet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094