23948sdkhjf

Uppåt för småhus och träinredningar

Nu märks återhämtningen i svensk ekonomi tydligt inom trä- och möbelindustrin.
För TMF:s företag som bygger småhus ökade orderingången med 24 procent under första halvåret. Och fler bostäder ger även positiva effekter för företagen som tillverkar bland annat kök, fönster, dörrar och trappor. Det visar ny statistik för första halvåret 2014 från TMF, Trä- och Möbelföretagen, som nu också omfattar uppgifter om hur renoveringen av miljonprogrammet fortgår.

- Den ökade orderingången i småhusindustrin beror på konjunkturen snarare än strukturella förändringar. Långsiktiga lösningar, till exempel när det gäller finansieringsfrågan, krävs för att bostadsbyggandet ska matcha behovet, säger David Johnsson, VD på TMF, i ett pressmeddelande.

Stor skuld inom Miljonprogrammet
Sedan 2014 mäter TMF utförda renoveringar i miljonprogrammet en gång per år och siffrorna pekar på ett behov av åtgärder.

- I vår mätning kan vi se att renoveringarna i miljonprogrammet är igång, men det finns fortfarande en stor renoveringsskuld och det är viktigt att åtgärder planeras för hela behovet. Det finns mycket att vinna, både socialt och i klimathänseende, säger David Johnsson.

Statistiken för den svenska trä- och möbelindustrin, TMF i siffror, publiceras två gånger per år med uppdaterad och jämförande statistik samt kommentarer om branschens utveckling.
Läs mer om: TMF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078