23948sdkhjf

Bygget för 350 nya bostäder på Nordanby Äng igång

Nu har Aroseken och Mimer satt spaden i jorden.
Den 9 september påbörjade byggherrarna Aroseken och Mimer byggnationen av det nya bostadsområdet Nordanby Äng i Västerås.

– Vi vill ta tillvara på Nordanby Ängs speciella karaktär och därför kommer området att präglas av ängs- och parkmiljö, säger Christian Brobeck, VD för Aroseken, i ett pressmeddelande. Det blir ett tryggt och grönt område, perfekt för alla typer av familjer.

Satsar på grannsämja
Det mesta av nybyggnationen ska vara hyresrätter, vilket välkomnas av staden. Alla hus ska vara energieffektiva och det ska vara möjligt för dem som vill att tillsammans med grannarna odla sina egna grönsaker. Båda byggherrarna vill främja god granngemenskap.

– Det är mycket roligt att Aroseken och Mimer, två starka lokala aktörer, nu samarbetar igen för första gången på 25 år, säger Anders Nordstrand, VD i Bostads AB Mimer. Vi hoppas att det kan bli starten på ett fortsatt samarbete för stadens bästa, säger Anders Nordstrand.

Om projektet
Parterna kommer att bygga cirka 350 bostäder, radhus och flerfamiljshus. Markarbeten beräknas starta senare höst och byggstart våren 2015. Projektet består till huvuddelen av hyresrätter; radhusen är egna hem. Alla hus ska vara energieffektiva, vilket innebär att de villkor som gäller för Västerås stads definition av lågenergihus ska uppfyllas.

Området byggs på kulturhistorisk ängsmark, precis intill Nordanby Gård. Området kommer också att präglas av ängs- och parkmiljö med möjlighet för de boende att odla. Den första inflyttningen beräknas ske hösten 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109