23948sdkhjf

Diligentia inviger hållbart kontor

Nu öppnar Diligentia kontorsfastigheten på Sveavägen 44 i ny skepnad.
Diligentia har återinvigt kontorshuset på Sveavägen 44. Byggnaden är en hållbar kontorsfastighet med en 3000 kvadratmeter stor takpark mitt i Stockholm city.

- Det känns stort att äntligen inviga Sveavägen 44, särskilt med tanke på allt jobb, den tid och det engagemang som vi har lagt ner i denna nybyggnation. En av de stora utmaningarna har varit att certifiera huset enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och vi är stolta över att kunna kalla det en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter, säger Björn Åsander, Projektchef, Diligentia, i ett pressmeddelande.

Den första hyresgästen, e-handelsföretaget Klarna med cirka 800 medarbetare, har redan flyttat in på plan 1 och 2 och i gatuplan har Urban Deli slagit upp portarna.

- Sveavägen 44 har nu tagit form och det är spännande att se hyresgästerna flytta in, säger Markus Pfister, Fastighetschef kontor, Diligentia. Vi ser fram emot att huset verkligen blir den inspirerande och leveande mötesplats med kontor, bostäder, hotell, restaurang och butiker som vi hade tänkt oss.

Ombyggnation sedan 2011
Sveavägen 44 uppfördes ursprungligen under åren 1938–1942 åt försäkringskoncernen Thulebolagen efter ritningar av arkitekten Gustaf Clason. Thulebolagen köptes 1963 av Skandia som hade sitt huvudkontor där under många år. Sedermera blev Diligentia hyresvärd och när Skandia flyttade ut och Diligentia beslutade om att bygga nytt, döptes kvarteret om till Sveavägen 44.

Uppdraget gick till Skanska och första spadtaget togs i september 2011. Det arkitektoniska uppdraget har Wingårdh Arkitektkontor svarat för.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082