23948sdkhjf

Tryggt och hållbart när naturnära Arken står klart

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Byggt i KL-trä med naturen som närmsta granne. Kvarteret Arken i Växjö kan ses som praktexempel när det kommer tillhållbart byggande. I väggarna sitter naturlig och brandsäker stenull från ROCKWOOL.

Det är ingen slump att bostadsområdet Arken i Växjö är byggt helt i trä. För ett byggprojekt som befinner sig i djupaste Småland kan det tyckas passande att arbeta med det material som dominerar omgivningarna. Det är skogar och sjöar så långt ögat når.
”Vi var noga med att placera husen så att det skulle verkligen skulle synas och kännas vilken vacker omgivning man befinner sig i”, säger Anna Lindahl.

Stommen i de tre huskropparna är byggda i KL-trä. Som isolering valdes ROCKWOOL REDAir LINK runt balkonger och REDAir FLEX i fasaden. Stenull och trä i kombination betyder hållbara naturmaterial inifrån och ut. Det betyder också ett tryggt och behagligt boende.
”Stenullsisoleringen från ROCKWOOL bidrog till att vi kunde nå upp till de höga kraven på brandskydd och fuktmotstånd”, berättar Jonas Sandqvist.

Att bygga med trästomme kräver fler moment än vid betongstomme. ”Men vi hade en tät dialog med ROCKWOOL under processen där vi diskuterade olika lösningar för just det här bygget. Resultatet blev genuint och hållbart”, säger Sandqvist.

Arken består av 85 lägenheter och inflyttning är planerad från och med februari 2019.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.063