23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Axialfläktar med diffusor ger energieffektiva och tysta värmepumpar

Axialfläkten i storleken 500 mm med integrerad diffusor gör det möjligt att ytterligare reducera ljudnivåerna hos värmepumpar som monteras utanpå byggnader.

Istället för att värma bostadshus och privata hem med fossila bränslen eller el går utvecklingen mot en snabbt ökad användning av mer miljövänliga uppvärmningssystem. I många fall väljs lösningar där värmepumpar har en central roll och det leder också till att kraven på värmepumparna ökar. Det gäller inte minst för värmepumpar som installeras utomhus. Förutom att de måsta vara driftsäkra och energieffektiva ställs det krav på att de är tysta. ebm-papst EC-teknologi gör det möjligt för värmepumpstillverkarna att svara upp mot kraven. Genom att utveckla en axialfläkt i storleken 500 mm och förse den med en integrerad diffusor har ebm-papst gjort det möjligt att ytterligare reducera ljudnivåerna hos värmepumpar som monteras utanpå byggnader.

Diffusorn har en tryckhöjande effekt vilket gör det möjligt att reducera den energianvändning som annars krävs för att få ett önskat tryck. Varvtalet kan minskas samtidigt som luftflödet ökar och ljudnivån reduceras. Verkningsgraden blir avsevärt högre jämfört med...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.062