EC-fläktar i unika filterenheter för smidig, säker och energieffektiv rening av industriluft

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Absolent AB har utvecklat en ny typ av oljedim- och oljerökfilter som är kompakta, smarta och energieffektiva tack vare funktionen EcoDrive.

Det var under 2011 som en dialog startade mellan Absolent och ebm-papst vars fläktprogram Jan Berntsson kände till sedan tidigare. Han hade också en klar kravbild för de fläktar som kunde bli aktuella. Hos ebm-papst var det Jan Edlinger, försäljningsingenjör OEM vid kontoret i Järfälla, som hjälpte till att ta fram lämpliga fläktalternativ. ”I vårt program finns en typ av gasfläktar med EC-teknologi som uppfyllde alla de krav som Absolent ställde. Radialfläktarna finns i ett flertal versioner och används i många storskaliga värmeapplikationer i främst Tyskland. Fläktarna kännetecknas bl a av att de är kompakta samtidigt som de svarar upp mot mycket höga krav på luftflödeskapacitet, höga tryck, flexibilitet och steglös reglering av fläkthastigheten. Detta var också krav Absolent ställde och vi är glada för att vi kunde erbjuda fläktar som passade in perfekt i deras utvecklingsprojekt”, säger Jan Edlinger.

Energieffektiva EcoDrive och användarvänliga A-Control
Våren 2016 fick marknaden se det första resultatet av Absolents utvecklingssatsning. Då lanserades den nya filterenheten A-10 som är ett kombinerat oljedim- och oljerökfilter. Filtret passar både för...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.064