23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Energieffektiva fläktar av biomaterial tillverkade i en miljövänlig process

ebm-papst eget varumärke ”epylen” är en kombination av trä- och platskompositmaterial som används för att reducera vikt, spara energi och möjliggöra en allt miljövänligare tillverkningsprocess.

ebm-papst har kommit långt i utvecklingen av hybridmaterial som betyder mycket för att exempelvis reducera vikt, spara energi och möjliggöra en allt miljövänligare tillverkningsprocess. Ett sådant exempel är ebm-papst eget varumärke ”epylen” som är en kombination av trä- och platskompositmaterial.

Under många år har ebm-papst utvecklat och tillverkat energibesparande fläktar för en mängd olika användningsområden inom ventilation, luftkonditionering och kylteknik. Effektiva motorkonstruktioner och en aerodynamisk utformning av fläktbladen gör att fläktarna både har en hög verkningsgrad och är energieffektiva. En viktig del av utvecklingsarbetet har också varit att ta fram nya tillverkningsmaterial.

Ett sådant exempel är att ebm-papst kommit långt i utvecklingen av hybridmaterial där exempelvis aluminium kombineras med plastmaterial. De nya materialen väger mindre och möjliggör genom sin formbarhet ny design av bland annat fläktbladen. Dessa material ger dessutom miljöfördelar under tillverkningsprocessen jämfört med fläktblad tillverkade av pressgjuten aluminium.

Läs artikeln i sin helhet här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.031