23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Styr ni era processer med ytparametrar?

Vi lanserar nu vår nya sensor med spridningsljus för ytjämnhetsmätning. Sensorn är utvecklad att användas för snabba mätningar på finbearbetade detaljer och komponenter.

Det är en optisk beröringsfri LED sensor som kan användas för att mäta tekniska ytor direkt i produktion. Tekniken och metoden är väl beprövad under mer än 10 år och många olika applikationer finns på referenslistan.

Inom fordonsindustrin är den huvudsakliga applikationen mätning in-line på precisionsytor. Komponenterna kan vara vitt skilda som vevaxlar, kamaxlar, vevstakar och transmissionsdetaljer.
Utöver ytjämnhet ger även bi-produkten med spridningsljus möjlighet att samtidigt mäta form och fasetter på lagerytor och transmissionsdetaljer.

Spridningsljus sensorn detekterar ytjämnheten med parametervärdet Aq, vilket är beräknat från distributionskurvan med dess variation. Metoden korrelerar väl med föreskrivna metoder som Ra eller Rz.
Aq-värdet är särskilt signifikant när ytor efter traditionella bearbetningsmetoder även poleras. Här skiljer sig Aq-värdet genom att tydligare urskilja skillnaderna mot traditionella procent parametrarna typ Rmr och Rk.

Aq-värdet kan även föras in i företagens konstruktionsunderlag i enlighet med VDA guideline (VDA 2009)

Vill du veta mer? Kontakta Per-Håkan Kalbhenn på 021-150 160 eller maila ph.kalbhenn@kmk-instrument.se.

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Sänd till en kollega

0.031