23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Wienerberger inspirerar världens energiministrar

| Medlemsnyhet | Företag Wienerberger A/S

Som den enda leverantören av byggnadsmaterial kunna Wienerberger bjuda in världens energiministrar bakom fasaden på Danmarks mest energieffektiva tegelverk i samband med IEA:s internationella konferens om energieffektivisering.

I syfte att aktivt delta i den gröna omställningen har Wienerberge bland annat återuppfunnit det traditionella fasadteglet och lagt grunden till en mera miljövänlig tegelproduktion. 

Det har inte gått obemärkt förbi och därför var  Wienerberger med bland de 10 utvalda caseverksamheter som energiministrar, ämbetsmän och beslutsfattare från hela världen besökte när Internationella energirådets (IEA) konferens om energieffektivisering gik av stapeln den 7-9 juni 2022 i Sønderborg i Danmark.

- Vi är både stolta och ödmjuka över att ha utsetts till en intressant caseverksamhet och har set fram emot att få hälsa välkommen både till ministrar och andra som är nyfikna på att få en inblick i hur vi under de senaste 30 åren har arbetar målinriktat och fokuserat med energieffektivisering på vårt tegelverk i Sønderborg, berättar Managing Director Operation, Andreas Christensen.

Tongivande tegelverk banar vägen
Wienerbergers danska tegelverk Vesterled utgör ramen för Danmarks mest energieffektiva tegelproduktion. De senaste 20 åren har tegelverket minskat energiförbrukningen med 29% och CO2-utsläppen med 36%. Det förklarar Andreas Christensen:

- På Vesterled har vi med en fokuserad insats minskat energiförbrukningen och CO2-utsläppen genom teknologisk innovation, processoptimering och omfattande investeringar. Teglet bränns i ugnar vid temperaturer på upp till 1000 grader och här har vi på Vesterled gjort mycket för att utnyttja överskottsvärmen. Ett byte av föråldrade ugnar har gjort det möjligt att optimera våra processer och utnyttja överskottsvärmen till bland annat torkningsprocessen. Dessutom kommer 65% av energin från certifierad biogas på tegelverket, där övrig elektricitet uteslutande kommer från vindkraft. Han tillägger:

- Vi uppskattar naturligtvis att vår insats blir uppmärksammad och att vi genom IEA:s internationella konferens får möjlighet att berätta om våra hållbara initiativ. Särskilt om det kan bidra till att inspirera andra industri- och produktionsverksamheter. 

Medlemsnyhet

Företag
Wienerberger A/S

Arlövsvägen 12
211 24 Malmö
Sverige
Wienerberger A/S

Sänd till en kollega

0.109