23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ROCKWOOL tar dig in bakom fasaden på ikoniska byggprojekt

En ny digital upplevelse gör det osynliga synligt genom att sätta fokus på en av byggnadernas viktigaste komponenter– isolering.

Nu är det möjligt att kliva in bakom fasaden i en unik 3D-värld utvecklad för tre ikoniska byggprojekt. Besökaren får insikter i hur ROCKWOOLs isolering bidrar till byggnadens prestanda.

Valet av isolering har stor betydelse för en byggnads energiförbrukning, brandsäkerhet och inomhusklimat. Byggnaden skulle förlora större delen av sin komfort och funktion utan just isolering. Men produkterna döljs alltid väl i golv, väggar och tak och är snarare en självklarhet än en engagerande byggnadsdel för arkitekter och byggare. Det vill ROCKWOOL ändra på! I den nya, digitala 3D-världen "Bakom fasaden" blir det plötsligt tydligt vilken  roll isoleringen spelar när fasaden på ikoniska byggprojekt skalas av och blottar insidan.

”Vi gör det osynliga synligt och visar hur viktigt valet av isolering är för en byggnads konstruktion. På så sätt blir de speciella egenskaper som stenullsisolering bidrar med för byggnadens kvalitet och hållbarhet tydliga. Samtidigt ger den tredimensionella rundturen i byggnaden enkel tillgång till den produktinformation som används för att designa nya byggnader och genomföra renoveringar”, säger Susanna Beranova, Marknadsdirektör på ROCKWOOL i Norden.

Bakom fasaden fokuserar på tre ikoniska byggnader i Norden: Det arkitektoniskt vackra Papirtårnet i Silkeborg Danmark, Mjøstornet i Norge, som är världens högsta träbyggnad, och Cederhusen i Sverige, som är ett av de världens största bostadsområden i massivträ. ROCKWOOL har tillhandahållit brandsäker stenullsisolering till alla tre byggnaderna och tillsammans lyfter de tre projekten fram ett brett utbud av ROCKWOOLs isoleringslösningar.

Du kan till exempel se hur ROCKWOOLs taklösningar och tekniska isolering används i Papirtårnet, hur en stor bredd av produkter bidrar till energieffektivitet och brandsäkerhet i Cederhusen och inte minst hur våra olika isoleringslösningar används hela vägen upp genom det imponerande Mjøstårnet.

Den nya digitala världen är 3D-animerad, så att du själv kan scrolla dig igenom byggnaderna, leta efter specifika detaljer och navigera dig fram ända fram till slutet där all teknisk information för byggnadens produkter finns tillgänglig.

”Isolering är för det mesta osynlig i den färdiga byggnaden, men det är viktigt att konkret berätta hur valet av isolering kan spela en viktig roll både för en byggnads framtida energiförbrukning, brandsäkerhet, och inomhusklimat. Det gör vi möjligt genom att kliva in bakom fasaden i vårt digitala verktyg”, förklarar Susanna Beranova.

Eftersom Bakom Fasaden samlar den viktigaste tekniska datan för de ROCKWOOL produkter som finns i byggnaden, kommer konsulter och entreprenörer snabbt och enkelt kunna få tag i exempelvis produktinformation och EPD-information för beräkning av klimatavtryck.

Följ med in bakom fasaden här https://bakomfasaden.rockwool.se 

Bild: ROCKWOOLs nya digitala värld ”Bakom fasaden” synliggör det osynliga och visar vilken roll ROCKWOOLs lösningar spelar i aktuella ikoniska byggnader i Norden. Här är det till exempel Cederhusen i Stockholm.

Rockwool AB
Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563479152

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048