23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sergelhusen mitt i Stockholm nominerad til årets bygge 2022

| Medlemsnyhet | Företag C2 Elements ApS

Fantastisk Terrakotta från NBK och C2elements nominerade till Årets Bygge i Sverige 2022

På denna centrale plats mitt i Stockholm har C2elements leverat fasaden som är uppbyggd med prefabricerade, specialbyggda fasadelement där skärmtegel fasader och plåt förmonterats på ett ventilerat bärsystem.

Från Marge arkitekter som ansvarat för utformning och detaljplan samt detaljprojektering av fasader Inom ramen för stadsförnyelseprojektet Kvarteret Hästskon 12 kan vi läsa att fasader bedömts som särskilt viktiga för stadsbilden.

 

Marge arkitekter skriver vidare att i fastighetens sydöstra del formges H-huset som en egen individ som ansluter till raden av karaktärsfulla byggnader längs med Hamngatan, ett av Stockholms viktigaste handelsstråk. Fasadens nya gestaltning anknyter till de handelspalats som tidigare kantade gatusträckningen. Byggnaden som är en del av Sergelhusen ges en klassisk, palatsliknande indelning med en bearbetad och stabil sockel och en tydlig detaljering av de övre planen. Variation skapas genom en rytm av fönsterindelning och sirlig beklädnad av keramiskt skärmtegel i grön kulör. Det keramiska skärmteglet glaseras och får därmed en naturlig variation. Fönsterpartierna är i ljus, anodiserad aluminium.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
C2 Elements ApS

Öreliden 5
513 50 Sparsör
Sverige
C2 Elements ApS

Sänd till en kollega

0.063