23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur man väljer ett köksgolv

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Du bör välja köksgolv på ett praktiskt sätt. Funktionalitet är viktigare än estetik, eftersom du kommer att tillbringa många timmar i köket för att laga mat och städa. Golvet bör därför vara hållbart och lätt att underhålla.

Men hur väljer man ett golv som gör att det känns bra att laga mat och där du samtidigt kan må bra?

Överdriv inte med färgerna

Välj en grundfärg för köket och använd den för alla element som är oföränderliga - golv, persienner eller gardiner, väggar och tak. För köksdörren bör du välja en något kontrasterande färg. Även här bör du välja neutrala färger. Vitt, grått eller brunt är idealiskt. Hela rummet blir elegant och färgerna lugna. Du behöver inte oroa dig för brist på färg. Du kan kompensera för detta genom att välja textilier (handdukar, kökshanddukar, dukar, servetter och bordsservetter), porslin och vitvaror i olika färger. Dessa finns nu i praktiskt taget alla färger.

Kontrollera färgnyanserna i naturligt ljus

Såg färgen på den golvbeläggning du valde annorlunda ut i butiken än när den lades i ditt hem? En tumregel för att välja golvfärg är att du måste se golvet på det avstånd som du kommer att titta på det hemma. Du bör också vara uppmärksam på vinkeln på det infallande ljuset. Ljuset bör vara så likt som möjligt det ljus som finns i ditt hem.

Du bör inte välja golvfärg från provrutor på disken eller på vertikala rullar. Titta inte på golv i ögonhöjd, utan alltid så som du skulle se det hemma - på golvet. Lägg ut rullar av PVC eller linoleum på golvet. Bedöm också de flytande golvsektionerna på marken, oavsett vilket material du väljer - vinyl, laminat eller trä.  

Det kan finnas artificiellt ljus i butiken, men det finns också i köket när man lagar mat på kvällen. Du kan bara bedöma hur golvet kommer att se ut hemma under dagen i naturligt ljus. Var inte rädd för att ta prover utanför butiken. I en kvalitetsgolvstudio ger personalen gärna kunniga råd.

Tips för att välja golv

  • Tänk på kökets utformning - är det ett öppet utrymme eller ett slutet rum?
  • Välj ut två eller tre möjliga golvfärger utifrån köksmöblernas färg.
  • Bestäm dig för ett lämpligt golvmaterial. Kontrollera dess hållbarhet, styrka, livslängd, lämplighet för rummet, vattentäthet, mjukhet och säkerhet.
  • Studera underhållspolicyn för golvet och lämpliga underhållsprodukter.
  • Ta reda på vilka färgskalor som är möjliga.
  • Testa färgen i artificiellt och naturligt ljus.
  • Försök att komma överens med återförsäljaren så att du kan ta med dig en bit av det valda golvet hem och testa det i köksbelysningen i ditt kök.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062