23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miljövänliga semesterbostäder väljer golv från Altro

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

21 moderna och bekväma semesterbostäder med utsikt över Zeulenrodasjön, som lokalt kallas för ”husen vid sjön”, utgör en del av ett nytt varumärke av ekologiska hotell.

Hotellet ligger vid vattnet i Zeulenroda-reservatet, i en 23 tunnland stor park i Vogtland-regionen av Thüringen, Tyskland. Den Schweizerstil-liknande, solida träbyggnaden är byggd av naturliga material av hög kvalitet och är hållbart utrustad som en del av ett ekologiskt byggnadsprojekt. Detta etos behövde bäras med in i inredningen. Därför valde de att rusta semesterbostäderna med golv från Altro, för ett snyggt och modernt utseende.

Lokala företag – lokala råvaror

Till byggnad och inredning krävdes miljövänliga material som skulle komma från lokala företag, då de korta transportsträckorna skulle minska hotellets koldioxidavtryck. Genom denna lokala försörjningskedja bidrog man även till en miljömässigt balansera hotellkonstruktion. Katrin Schlottke, Bio-Seehotels Marketing & PR, säger:

- Det var viktigt för oss att hitta ett golv som passade vårt hållbarhetskoncept och samtidigt var snyggt och modernt.

Tack vare Altros medlemskap i German Sustainable Building Council (DNGB), rekommenderade golvföretaget Alexander Oertel modulgolvet Altro Ensemble (M500.1) till innergolven. Andra bidragande faktorer var Altros policy att använda lokala råvaror och produkter som tillverkats vid företagets tyska anläggning i Dessau. Golvet hade även genomgått strikta externa tester avseende flyktiga organiska ämnen (VOC), och kombinerade därmed ekologiska och funktionella egenskaper med en naturlig look och känsla.

Fler fördelar med Altro

Hotellgästerna drar också nytta av golvets akustikdämpande egneskaper, liksom hög komfort under fötterna. Och tack vare Altros Easyclean™-teknik var golvet lätt att städa för hotellpersonalen. Katrin Schlottke avslutar:

- Vi har använt Altros produkter i våra byggnader för första gången och är entusiastiska över golvets utseende och funktionalitet. Vi ser fram emot att samarbeta med Altro igen i framtida projekt.

Modulgolv som kombinerar form och funktion

Modulgolvet Altro Ensemble är nästa generations LVT som kombinerar effektfull design, förstklassig funktion och hållbarhet med enkel installation. De fyra modulstorlekarna, samt urvalet av inspirerande färger, texturer och designer, kan mixas och matchas för att skapa unika mönster. Det 2,6 mm tjocka golvet är tåligt och bekvämt att gå på, och med sina lågreflekterande ytor och goda akustikdämpande egenskaper är golvet perfekt till receptioner, allmänna cirkulationsutrymmen och uppehållsutrymmen, liksom till studentbostäder, restaurangmatsalar och cafélokaler. Golvet dämpar ljud med 15 dB och gör att ljudet fortplantas i mindre omfattning.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år. Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen. Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar. Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar.

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.078