23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Altro uppgraderar populära produktserier

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

med nyanser inspirerade av naturen

För att följa marknadens aktuella trender och tendenser har golvtillverkaren Altro tillfört nya designalternativ till tre av deras mest populära produktserier:

Altro Orchestra™, Altro Operetta™ och Altro Serenade™.

Designutvecklingen har gjorts i nära samarbete med kunder, designspecialister och branschledare.

Sedan lanseringen 2017 har golvtillverkaren Altros produktserier Altro Serenade, Altro Orchestra och Altro Operetta fått lokaler att komma till liv i såväl sjukhus och skolor, som studentbostäder och kontor. Nu har Altro valt att vidareutveckla tre produktserier, för att matcha nya trender på marknaden och möta de alltmer hårda kraven på att kombinera form och funktion. Michael Persson, nordisk chef på Altro, berättar:

- Sverige har alltid varit med i att sätta standarden i Europa, såväl som i resten av världen, vad gäller arkitektoniska trender och tendenser. Med våra uppdaterade serier erbjuder vi designalternativ som är i linje med vad som är nytt på marknaden, samtidigt som vi behåller alla vanliga fördelar som Altros golv är kända för.

Förstklassig design för gemensamma utrymmen

För att kunna erbjuda fler eleganta modeller, inklusive flera i imiterat trä, har Altro nu införlivat en lång rad nya nyanser i sitt golvsortiment.

Varje modell levererar olika nivåer i akustikdämpning, vilket gör det enklare att hitta just det golv som passar varje projekts specifika behov. Michael Persson berättar:

- Den mest akustiska produktserien vi har är Altro Serenade, som säkerställer en akustikdämpning på 19 dB samt hög komfort tack vare dess tjocklek på 3,9 mm.

Detta är två faktorer som gör lösningen perfekt för områden som klassrum, hotellrum eller kontor.

När det kommer till Altro Orchestra får du ett 2,85 mm tjockt golv med akustikdämpning på 15 dB, som rekommenderas för områden som högskolor och universitet, eller korridorer och gemensamma utrymmen. 

Han fortsätter:

- Sist men inte minst har vi Altro Operetta, som med sina 4 dB och 2 mm fördelaktigt kan installeras i till exempel korridorer eller ofta använda områden i köpcentrum, hotell eller bostäder.

Mötet mellan form och funktion – inspiration från Bauhaus

Hos Altro har man sedan starten låtit sig inspireras av den välkända designskolan Bauhaus filosofi, vilken grundar sig i att bygga en bro över gapet mellan form och funktion för att möta människans största utmaningar.

Därför uppfyller Altros golv alla nödvändiga tekniska och funktionella kraven, liksom de dekorativa.

Och nu tar de ytterligare ett steg framåt. Michael Persson förklarar:

- Tack vare våra uppgraderingar av Altro Orchestra, Altro Operetta och Altro Serenade har det nu blivit lättare än någonsin att designa områden som ser bra ut, under längre tid.

Vår lösning har varit att skapa en rad färgnyanser som är inspirerade av naturen, något som matchar den biofiliska trenden vi ser på marknaden.

Dessutom har vi utvecklat golv som har samma estetiska fördelar som heltäckningsmattor, sten, trä och kakel – men utan de medförande hygienproblemen. 

Baserat på detta har Altro utvecklat färgtoner inspirerade av vatten, sten, lövverk och väder.

Nyanserna inkluderar en ny palett med gröna, blåa, gråa och terrakottafärgade färger – avstämda och perfekta baserade på uttalanden från kunder och samarbetspartners.

David Brailsford, som är ny Product Introduction Manager i Altros designteam, avslutar:

- I samband med uppdateringen av färgpaletten, illustrerade feedbacken vi fick under processen att naturbaserade toner känns både mysiga och avslappnande.

Samtidigt lyckas de lägga till såväl en lyxig touch som ett antal andra fördelaktiga effekter.

Vi tror att biofili, det vill säga den medfödda samhörigheten som vi känner med naturen, har en positiv inverkan på oss och kan hjälpa oss att övervinna all motgång.

Om Altro

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år.

Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen. Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar.

Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Bilder och video

Altro uppgraderar populära produktserier med nyanser inspirerade av naturenAltro uppgraderar populära produktserier med nyanser inspirerade av naturen

Sänd till en kollega

0.125