23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Akustik och estetik i en och samma golvlösning

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

I miljöer där första intrycket är allt, ligger design och estetik högt upp i prioriteringslistan.

Men allt handlar inte om yta. Det gäller även att skapa utrymmen som är säkra för slutanvändaren och förbättrar arbetsmiljön för människorna i lokalen.

Detta säger golvtillverkaren Altro, som under många år har arbetat med att utveckla golvlösningar som ser bra ut – samtidigt som de erbjuder adderad funktion, som exempelvis komfort eller akustikreduktion.

Ett exempel är deras exklusiva LVT-golv Altro Ensemble.

Receptioner, foajéer, lobbys. Det är tre av många miljöer där det första intrycket kan göra stor skillnad för hela upplevelsen. Därför är det viktigt att dessa utrymmen visar upp sina bästa sidor, från golv till tak.

Men vad gör en fin yta när besökare får huvudvärk av byggnadens buller, eller ont i fötterna av att stå och gå på golvet en hel dag? Att förena form och funktion är kritiskt, och det är något som inte har gått golvtillverkaren Altro förbi. 

Trivsamt för både gäst och personal

Genom att utveckla lösningar som möter såväl visuella som funktionella krav kan Altro erbjuda rätt golv för rätt miljö. Oavsett om det är ett diskret golv med hög säkerhet till en tandläkarklinik, eller ett vackert golv med trä-look och hög akustikdämpning till ett receptionsområde. Michael Persson, nordisk försäljningschef för Altro, berättar:

- Att kombinera form och funktion är inte svårt.

Det går att hitta golv som är sköna och tysta att gå på, men som ändå har en passande design.

Det är viktig för oss att kunna leverera golvlösningar som ger värde till personerna som kommer att gå på det, och att utveckla golv som kan hjälpa till att hålla ner ljudnivån eller göra arbetsmiljön bättre för personalen – samtidigt som det kan passa in i det estetiska uttrycket utan problem.

Funktionell design

I över 100 år har man på Altro arbetat med att designa med funktion.

Detta arbete har resulterat i utformandet av LVT-golvet Altro Ensemble, som förenar bland annat akustik och estetik i en och samma golvlösning. Michael Persson berättar:

- När man tänker på inredning och design är golvet oftast inte det första som dyker upp i tankarna.

Men för vissa miljöer är det av extra stor vikt att allt ser snyggt ut, inklusive golvet, samtidigt som utrymmet ska erbjuda funktionella fördelar så som god akustikdämpning eller hög komfort.

Och där ligger vårt LVT-golv Altro Ensemble i framkant.

Det erbjuder upp till 15dB akustikdämpning och är skönt under fötterna, något som är extra bra i hektiska miljöer.

Dessutom kan man få modulgolvet i fyra storlekar med inspirerande färger, texturer och mönster.

Michael Persson avslutar:

- Genom att installera Altro Ensemble får man ett exklusivt vinylgolv som erbjuder variation och designfrihet att skapa moderna golv med vacker design.

Men för slutanvändaren är fördelarna precis lika betydelsefulla när det kommer till design, funktion och underhåll. Och det är därför vi alltid tänker på funktionell design, och inte bara ser på ytan. Golvet ska vara snyggt, och det ska möta kraven som ställs.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år.

Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen.

Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar.

Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.078