23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sköna golv förbättrar arbetsmiljön för kockarna på Gräshagss

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

I flera år har skolköken i Jönköping varit föremål för ett renoveringsprogram där cirka 150 kök på skolor och förskolor skulle uppdateras

Ett av dessa kök tillhör Gräshagsskolan, som efter en totalrenovering 2015 gick från att vara ett serveringskök till ett riktigt tillagningskök. Fokus låg på att skapa en bra och skonsam arbetsmiljö, som dessutom skulle vara säker för personalen att arbeta i under en lång tid framöver. Därför valde man att investera i golv- och vägglösningar från Altro som idag, även efter fem år, håller måttet.

Det finns cirka 150 kök på skolor och förskolor runtom i Jönköping, och i flera år har kommunen haft i uppdrag att uppdatera de äldre köken för att matcha dagens standard. 

2015 påbörjades renoveringen av skolköket på Gräshagsskolan, en F-6 skola med cirka 300 barn och elever.

Målet med renoveringen var att omvandla köket från ett serveringskök till tillagningskök, och samtidigt förbättra arbetsmiljön för kockar och personal.

Detta gjordes genom att bland annat investera i skonsamma och hygieniska golv- och vägglösningar från Altro, som även håller måttet efter flera års användning.

Inga fler knäproblem

Utöver att gå från tillagningskök till serveringskök var man tvungen att hitta bättre lösningar för personalens välbefinnande. De tidigare golven var både hårda och oergonomiska, vilket skapade problem för kockarna.

Det var därför en stor anledning till varför kommunen valde golv från Altro. Pernilla Götesson, förstakock och köksansvarig på Gräshagsskolan, berättar:

- Innan renoveringen 2015 hade vi klinkergolv i köket och stengolv i matsalen, och både jag och en av mina kollegor fick ont i knäna av att stå och gå på detta hårda golv varje dag.

Efter att vi bytte till Altros golv har jag inte längre ont i knäna, så man märker verkligen skillnad.

Lika bra efter fem år

Kommunens tanke var att hitta lösningar som skulle förbättra personalens arbetsmiljö på en gång, men som även skulle vara lika bra i många år framöver.

Nu, fem år efter renoveringen, upplever personalen att golven fortfarande känns fräscha och säkra, med skonsam komfort och högt halkmotstånd.

Dessutom ser väggbeklädnaden fortfarande ut som den gjorde när den var ny, och är lika lätt att rengöra även idag. Pernilla Götesson förklarar:

- En stor fördel med väggbeklädnaden är att väggarna nu är väldigt lättskötta, vilket sparar både tid och energi.

Och det gällde både när allt var nytt, men även nu fem år senare.

När det kommer till golvet är jag fortfarande nöjd. Golvet ser fortfarande fräscht ut och halkmotståndet är fortfarande högt, vi har inte haft några särskilda problem under dessa fem åren.

Till köket ha man valt det stegsäkra golvet Altro Stronghold™ 30 / K30, samt väggbeklädnaden Altro Whiterock White™ FR.

Michael Persson, nordisk försäljningschef hos Altro, avslutar:

- I kök krävs det att man satsar på stegsäkerhet, därför valdes Altro Stronghold™ 30 / K30.

Detta golv har Altros högsta stegsäkerhetsvärde och är utvecklat för att minimera halkrisken under golvets hela livslängd i utrymmen där det förekommer fett och olja.

Samtidigt bidrar golvet till att minska trötthet tack vare tjockleken på 3 mm.

Altro Whiterock White™ FR är i sin tur en väggbeklädnad som uppfyller stränga hygienkrav och har en fläckresistent yta som är lätt att torka ren. Materialet är extremt slagtåligt och passar perfekt för tufft slitage, något som verkligen är relevanta egenskaper i ett skolkök som Gräshagsskolans.

Tack vare denna kombination kunde man skapa en säker och hygienisk miljö, som förbättrar personalens arbetsmiljö än idag.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år.

Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen.

Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar.

Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar. 

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Bilder och video

Sköna golv förbättrar arbetsmiljön för kockarna på GräshagssSköna golv förbättrar arbetsmiljön för kockarna på GräshagssSköna golv förbättrar arbetsmiljön för kockarna på Gräshagss

Sänd till en kollega

0.078