23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Swedac beslutar om fortsatt ackreditering för KmK Instrument

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Ackrediteringen enligt den nya standarden SS-EN ISO/IEC 17025:2018 innebär kvalitet och trygghet för kunderna då laboratoriet på ett grundligt och tydligt sätt visat att man har kompetens och uppfyller kraven.

Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (myndigheten, Swedac) har efter tillsyn och granskning meddelat fortsatt ackreditering för KmK Instrument's ambulerande kalibreringslaboratorie enligt den nya och reviderade standarden SS-EN ISO/IEC 17025:2018.

Standarden fastställer allmänna kompetenskrav som gör det möjligt för provnings- och kalibreringslaboratorier att påvisa att deras verksamhet bedrivs på ett kompetent sätt och ger tillförlitliga resultat. Tillkommande krav från föregående version berör bland annat planering och genomförande av åtgärder för att hantera risker och möjligheter.

Uppdaterade standarder för kalibrering

Utöver standarden för kvalitetsledning, så har även de nya kalibreringsstandarderna antagits gällande hårdhet enligt Brinell SS-EN ISO 6506–2:2019 och hårdhet enligt Vickers SS-EN ISO 6507–2:2018 samt kraft avseende tryck- och dragprovare enligt nya standarden SS-EN ISO 7500–1:2018.  Hårdhet enligt Rockwell är sedan tidigare enligt den gällande standarden SS-EN ISO 6508-2:2015.

Kvalitet och trygghet för kunden

I uttalandet från Swedac nämns exempelvis att kalibreringslaboratoriet har på ett grundligt sätt visat att man har kompetens och tydligt visat att man uppfyller kraven för de nya standardversionerna.

KmK Instrument har 5 stycken certifierade tekniker som utför ambulerande kalibrering av fjäderprovare, dragprovmaskiner och hårdhetsprovare runt om i landet. Det stora antalet utförande tekniker säkerställer att kalibreringen utförs i rätt tid.

Kalibrering enligt de nya standarderna tillämpas från augusti 2020.

Vill du veta mer? Kontakta labbansvarige Kjell Jansson på KmK Instrument.

Läs mer på hemsidan här

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.063