23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ROCKWOOL sparade tid för Humanisten

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Ont om plats, många olika aktörer och en komplex transportsituation. Förutsättningarna var komplicerade för takläggarna på nya Humanisten i Göteborg.

”Att snabbt och effektivt kunna få taksystemet på plats var ovärderligt”, säger Carl-Gunnar Wiktorsson hos takentreprenören Wicote.

Humanisten är en nybyggnad och utbyggnad av den humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. En kreativ mötesplats för konst, kultur och humaniora mitt i centrala Göteborg. Läget är attraktivt, men det har samtidigt inneburit en hel del utmaningar vid byggnationen. Takentreprenören Wicote förklarar.
”Ytan på taket var trång och dessutom var vi flera aktörer som arbetade samtidigt. Det blev komplicerat ur arbetssynpunkt och krävde god koordination kring transporter och leveranser”, säger Carl-Gunnar.

Systemet som valdes för takisolering var TOPROCK CTF System, som består av lameller och takboard sampaketerade på en miljöpall. Lamellerna är tillskurna för att direkt skapa fall på taket, vilket gör det snabbt och effektivt att installera. Tiden för utläggning kan reduceras upp till 50 % jämfört med andra lösningar.
”Just tiden är den största vinsten med TOPROCK CTF System. Vi får fallet på taket direkt och slipper hålla ordning på massa olika skivor vid installationen”, säger Carl-Gunnar.

Carl-Gunnar berättar att systemet även har varit effektivt när det gäller lyft och transporter. ”I det här projektet var det helt nödvändigt”, säger han.

Projektet Humanisten har höga miljökrav. Den nybyggda delen ska uppnå Miljöbyggnad Guld och den befintliga del som byggs om ska uppnå Miljöbyggnad Silver.

Med TOPROCK CTF System blir det enkelt att bygga energieffektiva tak där fallet skapas med hjälp av isoleringen. Huvudentreprenör i projektet är NCC.

Bild: Arkitekt: KUB arkitekter AB. Bild: Zynka


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.062