23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kurser i lasersäkerhet

Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
Löpande anmälan

Stjernberg Automation erbjuder både stöd och utbildning när det gäller lasertillämpningar, laserbearbetning, lasersäkerhet, service och applikationer.

Att arbeta med laser på ett säkert sätt kräver kunskap om laserstrålningens speciella egenskaper och risker. Både Arbetsmiljöverket och Strålsäkerhetsmyndigheten föreskriver dokumenterad kompetens för en säker hantering. Från 1980 har det funnits speciella laserföreskrifter i Sverige, utgivna av Strålsäkerhetsmyndigheten. Arbetsmiljöverket föreskriver också krav på laserarbete (AFS 1994:80). Myndighetskraven utvecklas allt eftersom de internationella kunskaperna ökar om skadeverkningarna kring långvarig användning av laser.

Öppna kurser
De öppna kurserna vänder sig till användare av laserbearbetningsutrustning. Kurserna tar upp allmängiltig information om laser, laserbearbetning, lasersäkerhet samt säkerhet vid arbete med typiska laserbearbetningsutrustningar.

Företagsinterna kurser
Företagsinterna kurser kan anpassas efter de önskemål ni har, den utrustning ni använder samt de arbetsmiljörutiner som ni har i ert företag. Vid nyinförande av lasersäkerhetsrutiner på företag kan rådgivning, riskanalys och utbildningar sättas samman till en helhet som ger en heltäckande grund för god lasersäkerhet.

Sänd till en kollega

0.125