23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Knauf Danogips GmbH

KNAUF - En av de ledande byggvaruproducenterna i Europa

Om Knauf
Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen och drygt 26.500 anställda. En position som förpliktigar och resulterar i ett intensivt arbete med forskning och utveckling i nya och förbättrade produkter och system.
Namnet Knauf kommer från familjen som 1932 startade företaget och som fortfarande driver det generationer senare. Knauf-gruppen är ett klassiskt familjeföretag med korta och snabba beslutsvägar, med mod att ständigt pröva nya idéer och driva utvecklingenframåt. Vilket visat sig mycket framgångsrikt.

Knauf tillverkar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder. Dessutom i ett flertal länder utanför Europa. I Sverige finns Knauf med en effektiv produktionsenhet i form av Knauf Danogips i skånska Åhus där också det svenska huvudkontoret finns. Försäljningskontor i Sverige finns i Åhus, Sävsjö, Göteborg, Stockholm och Umeå.

Knauf Danogips i Sverige och Åhusfabrikens historia
I början av 1970-talet beslutades det att hamnen i Åhus skulle byggas ut, samtidigt som danska Danogips förde förhandlingar med kommunen om att bygga en fabrik i Åhus hamn. Intresset var stort från kommunens sida då en ny industri skulle ge arbetstillfällen och mer beläggning i hamnen. I samband med de nya planerna påbörjades en utbyggnad av hamnen. Stora mängder fyllnadsmassor transporterades till Åhus och hamnområdet expanderade.
Byggnaderna stod klara att tas i bruk 1976. Maskinerna installerades under 1977 och fabriken kunde köras igång i februari 1978. Under åren har fabriken succesivt byggts om och till samt anpassats till dagens höga miljö- och produktionskrav. Fabriken drevs av Danogips under åren 1976 – 1992. 1992 förvärvade den tyska byggmaterialtillverkaren Knauf Danogips och därmed var Knauf Danogips fött.

De första åren kördes fabriken enbart på dagtid, men efterhand som Knauf Danogips expanderade på den svenska marknaden utökades produktionen till flerskift. Till att börja med tillverkades enbart standardgipsskivor i Åhusfabriken, men efterhand har produktmixen utökats och idag produceras ett komplett skivsortiment i fabriken.

AFFÄRSIDÉ & VISION
Knauf Danogips ingår i Knauf-gruppen som är ett världsomspännande familjeföretag med filosofin att ett långsiktigt ägande med våra kunder är den viktigaste tillgången där vår personal är vår viktigaste resurs; alla är en del av familjen. Knauf-gruppen är en av Europas största tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen och drygt 26.500 anställda.

En position som förpliktigar och resulterar i ett intensivt arbete med forskning och utveckling i nya och förbättrade produkter och system. Knauf Danogips i Sverige har huvudkontor och tillverkning av gipsbaserade byggskivor i Åhus (strax söder om Kristianstad). Tillverkning av stålprofiler och försäljningskontor i Sävsjö samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Umeå.
Innovation, utveckling och kreativitet är hörnstenarna i vår gemensamma framgång och nyckeln till vår framtid. Vi strävar hela tiden efter att knyta till oss och behålla de bästa medarbetare som finns att få då vi är beroende av våra medarbetares kreativitet och färdigheter. Detta gör vi genom att ständigt förnya vår verksamhet och därigenom bli en utvecklande arbetsplats.

Våra värderingar avspeglas i våra handlingar och vi eftersträvar alltid att finna bästa balansen mellan konkurrenskraft, naturresurser och miljö.

Fakta om Knauf Danogips GmbH

Adress
Knauf Danogips GmbH
Hamnen i Åhus (Fyrgatan)
296 80 Åhus
Se på karta

Region
Sverige
Skåne län
Kristianstads kommun

Telefon: +46 044 – 28 78 00

Fax: +46 044 – 28 78 91

VAT nummer: SE5164024431

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Elisabeth Andersson

Sänd till en kollega

0.078