23948sdkhjf

Svenska företag förlorar miljoner på fakturabedrägerier

När ekonomichefer på svenska företag ska uppskatta summan de har förlorat på fakturabedrägerier under de senaste 12 månaderna, är snittet på 3,5 miljoner kronor.

Det är en halv miljon (16 procent) mer än det globala snittet på 3 miljoner och dessutom långt mer än grannländerna Finland (2,6 miljoner), Danmark (2,5 miljoner) och Norge (2,6 miljoner).

Detta framkommer i en global undersökning från Medius, leverantör av lösningar för automatiserad fakturahantering och betalningar.

I undersökningen har ekonomichefer på 2750 företag över flera marknader (varav 255 i Sverige) svarat på frågor om hur fakturahanteringen ser ut. Undersökningen visar att bedrägerier är en av de största utmaningarna som företagen står inför.

När svenska ekonomichefer uppskattar hur många fall av fakturabedrägerier deras företag råkat ut för under de senaste 12 månaderna, hamnar snittet i Sverige på 14 stycken vilket är högre än snittet i Finland, Danmark och Norge. Resultatet sammanfattas i rapporten "The Financial Professional Census report 2022, som släpps idag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063