23948sdkhjf

De stämmer Erlandsson på 16,5 miljoner

Nu pågår flera rättsärenden, där både underentreprenörer och beställare har stämt Erlandssons moderbolag, däribland Nordic Guarantee med krav på 16,5 miljoner.

Konkurserna inom Erlandssonbolagen påverkar en stor mängd aktörer i byggbranschen.Gemensamt för de som stämmer, är att de hävdar att de har lämnat betalningsgarantier.

Nordic Guarantee arbetar med garantier till det Nordiska näringslivet.

Nordic Guarantee har inkommit med en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt, där de stämmer Erlandsson på 16,5 miljoner kronor, uppger Sak & Liv.

Se även: 

Erlandssons moderbolag är Erlandsson Holding med huvudkontor på Varlabergsvägen 25  i Kungsbacka, en familjeägd koncern som omsätter cirka 3 miljarder kronor årligen. Den är verksam inom inom entreprenad, mark och infrastruktur, installation samt fastighetsutveckling.

Den 23 september 2021 försattes Erlandsson Bygg i Stockholm i Spånga utanför Stockholm, i  konkurs. Holdingbolaget var Erlandsson Holding,  och antalet anställda uppgick till drygt 50 personer. Under hösten 2020 påbörjade Erlandsson Bygg i Stockholm en företagsrekonstruktion. Företaget hade då 162 miljoner kronor i skulder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109