23948sdkhjf

Andhämtningspaus för byggnedgången under augusti

Byggstarterna av nyproduktionsprojekt var i princip oförändrade mellan juli och augusti enligt Byggfaktas Byggstartsindikator.

Bostadsbyggandet backade medan övrigt byggande ökade. Mellan augusti 2021 och augusti 2022, har Byggstartsindikatorn minskat med 5,5 procent.

Byggfaktas månatliga Byggstartsindikator visar hur nybyggnationen i bostadssektorn och övriga fastighetssektorer utvecklas.

Indikatorn tas fram genom en bearbetning av uppgifter från Byggfaktas byggprojektdatabas och bygger på de byggstartade nybyggnationsprojektens uppskattade byggkostnader.

Genom att indikatorerna tas fram och publiceras med kort tidseftersläpning så ger de en tidig bild av byggkonjunkturen som inte kan ses i offentliga data förrän flera månader senare.

Byggstartsindikatorn, som inkluderar byggstarter för samtliga nyproducerade byggnader exklusive  anläggningar och infrastruktur, ökade under augusti med 0,1 procent, vilket var högre än förra månadens -0,9 procent.

Efter ett drygt år med fallande byggstartstakt så verkar det ha blivit en liten andhämtningspaus under augusti, säger Tor Borg, analyschef på CityMark Analys och Byggfakta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078