23948sdkhjf

Tvättade miljontals kronor i fastighetsaffärer

Under måndagen dömdes en kvinna och ett mäklarpar misstänkta för att nyttjat fastighetsaffärer för penningtvätt. Kvinnan fick tre år och sex månader i fängelse.

Kvinnan i 50-årsåldern döms för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grov näringspenningtvätt under täckmantel av fastighetsaffärer i Boliden och Burträsk .

Kvinnan döms till tre år och sex månaders fängelse och beläggs även med näringsförbud i fem år. Utöver detta ska kvinnan även betala ett skattetillägg med 40 procent på ett underlag av 2 854 000 kronor som avser icke redovisade inkomster.

– Jag är nöjd över att domen ligger nära mitt yrkande på fyra år, den huvud döms i stort sätt i enlighet med åtalet, säger åklagaren Niklas Jeppsson.

– Vi är väldigt besvikna på domen men vi ska läsa igenom den och prata igenom hur vi går vidare, säger Alain Soussi, kvinnans advokat.

Mäklaren som skött pappersarbetet i bostadsaffärerna döms för 14 fall av grov näringspenningtvätt och hans fru för bokföringsbrott. De döms bägge till villkorlig dom och dagsböter.

– Att mäklaren som är åtalad varken får företagsbot eller att det utgår något näringsförbud. Här får man väl fundera på om man ska ta det vidare, säger Niklas Jeppsson, åklagare.

Samtliga har nekat till brott.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094