23948sdkhjf

Betongstomme till trygghetsboende

K-Prefab levererar betongstommen till Trygghetsboendet Kapellbacken i Eskilstuna. RG Bostad bygger här tillsammans med Tuna Entreprenad  tre punkthus.

Husen byggs i tre olika höjder med trapphus endast i det högsta huset. Från huset går sedan spänger över till de andra husen och deras loftgångar. Det finns gemensamhetslokal, takterrass, tvättstuga, förråd och garage i husen. Totalt kommer trygghetsboendet att bestå av 38 lägenheter. Alla lägenheter har egna balkonger eller uteplatser.

K-Prefab levererar och monterar betongstommen till projektet. Montaget påbörjades i mitten på augusti. Kruhsberg fastigheter, som ska förvalta husen, bjöd in hyresgäster, politiker och nyfikna för att bevittna när första väggen lyftes på plats. Husen beräknas vara inflyttningsklara under våren 2023.

Kapellbacken blir ett modernt och tryggt hem för seniorer. Att vi kan bidra med en trygg och hållbar betongstomme till dessa tre hus är vi glada för. Vi skapar hållbara hem för flera olika typer av boende, säger Mattias Bagge, Regionchef Öst K-Prefab AB

K-Prefab  sysselsätter omkring 600 anställda och omsättningen uppgår till över 1,2 miljarder kronor. Sedan 2021 är de en del av K-Fastkoncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111