23948sdkhjf

Svenskt fasadföretag renoverar ett av Danmarks största flerfamiljshus

Fasadgruppens danska dotterbolag Byens Tag & Facade vinner en omfattande renovering hos A/B Vanløsegaard, en Danmarks största bostadsrättsföreningar.

Det uppger Fasadgruppen i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår en renovering av föreningens arkitektritade fastighet i Köpenhamn och omfattar 170 lägenheter och 10 kommersiella hyreskontrakt. Arbetet påbörjas våren 2023 och kommer att pågå i drygt ett år.

Detta är en omfattande uppgift för Byens Tag & Facade med ett ordervärde på cirka 44 miljoner danska kronor (63,5 miljoner svenska kronor)

I projektet ingår bland annat energioptimering av befintligt ventilationssystem, byte av cirka 5 200 kvadratmeter tak och installation av solceller mot gården. Dessutom ska en ny tvättstuga och bättre lokalt utnyttjande av regnvatten (LUR-projekt) etableras. Renoveringsprojektet har tilldelats medel från Köpenhamns kommuns stadsförnyelsepool.

Förvärv nummer tre i Danmark

Byens Tag & Facade togs över av Fasadgruppen i maj 2021 som den expanderande svenska koncernens tredje förvärv i Danmark.

Det Köpenhamnsbaserade företaget grundades 2008 och hade vid tidpunkten för övertagandet 69 heltidsanställda och en omsättning på cirka 164 miljoner danska kronor under räkenskapsåret 2020.

A/B Vanløsegaard byggdes 1923-24 och ritades av den prisbelönte arkitekten Arthur Carl Johann Wittmaack. Wittmaack har även ritat flera ikoniska Köpenhamnsbyggnader som Axelborg, Park Bio, Absalons Kirke samt Østerbro Svømmehal och dåvarande nationalstadion Copenhagen Sports Park.

– Vi är glada över förtroendet från Andelsboligforeningen A/B Vanløsegaard och att få möjligheten att renovera en fastighet av den kalibern. Alla Byens Tag & Facades kärnkompetenser spelar in i ett sådant projekt och vi är stolta över att ännu en stor bostadsrättsförening satsar på energieffektiviseringssatsningar, säger Peter Andersen, affärsområdeschef på Fasadgruppen Danmark, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094