23948sdkhjf

Transportföretag lurades att stjäla grävmaskin

Fredrik Karlssons transportföretag fick i uppdrag att leverera en grävmaskin från Örebro till Kungälv. Allt verkade bra – men istället hade han lurats att stjäla maskinen.

Fredrik Karlsson berättar för Byggnadsarbetaren:

Jag blev uppringd av en man som presenterade sig som Martin och undrade om jag kunde transportera en grävmaskin från Örebro till Kungälv. Jag kollade upp företaget, en grävfirma i Stockholm med 25 anställda och god ekonomi. Det verkade helt ok.

Maskinen stod vid en byggarbetsplats i Örebro och Fredrik Karlsson lastade på maskinen och körde till Kungälv.

Han kom fram till en kyrkogård, och blev förbryllad av detta. Då det var sent beslöt han att sova. Morgonen därpå dök ingen anställd från beställaren upp. Men "Martin" bekräftade på telefon att adressen var rätt.

Fredrik Karlsson lastade av maskinen och åkte hem. Efter två dagar började mardrömmen. En kompis skickade en länk på facebook.

− Det var en bild på maskinen jag hade flyttat, med texten stulen. Jag ringde genast upp ägaren och berättade allt. Och Stockholmsfirman hade aldrig hört talas om någon Martin. Jag hade blivit lurad att stjäla en grävmaskin åt honom.

Fredrik Karlsson såg till att en kollega åkte till platsen där maskinen stod och vaktade den tills han själv åter var på plats. Han körde tillbaka maskinen till Örebro. Ägaren var förstås tacksam för att få tillbaka maskinen.

Detta är en förkortad version av Fredrik Karlssons berättelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109