23948sdkhjf

Elitfönsters produkter blir spårbara

Säkrare installation och effektivare underhåll. Elitfönster kopplar nu även individuellt anpassade fönster till GTIN, en internationell standard för digital spårbarhet.

Den småländska tillverkaren är en av dem som går i bräschen för digitaliseringen av branschen. Från och med den 15 augusti kan alla Elitfönsters produkter identifieras och spåras enligt den globala standarden GTIN.

För byggentreprenörer och fastighetsförvaltare innebär det bättre kontroll och tydligare överblick över fönsterna i en fastighet, både vid installationen och det framtida underhållet. Med hjälp av GTIN kan produkterna spåras genom hela logistikflödet vilket även ger möjlighet till att optimera planeringen ute på byggarbetsplatsen.

Förändringen betyder också att Elitfönster ligger i linje med byggbranschens beslut om att under sommaren 2022 anpassa märkningen av samtliga produkter till GTIN-systemet.

Det här är helt nödvändigt för branschen. Nu kopplar vi en unik identifierare till varje produkt, något som gäller även de fönster som konfigureras särskilt för enskilda byggnader. Det gör att beställare och förvaltare får en helt annan möjlighet att spåra fönstrets alla delar och produktinformation i en särskild produktdatabas, samt snabbt få tillgång till hela miljövarudeklarationen, säger Jörgen Hansson, Solution Architect på Elitfönster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096