23948sdkhjf

NCC bygger ytterligare 191 lägenheter i Esbo

NCC fortsätter samarbetet med NREP i stadsdelen Niittykumpu i Esbo, i den finska huvudstadsregionen. Parterna tecknar avtal om ytterligare 191 lägenheter.

Det blir den tredje etappen i området och ordervärdet uppgår till cirka 260 miljoner svenska kronor.   

NCC och NREP bygger sedan tidigare två etapper med bostäder i området och den tredje etappen som parterna nu tecknar avtal om är i princip identisk med tidigare. Byggnaderna som uppförs får mellan fyra och nio våningar och i uppdraget ingår också att bygga en innergård och ett parkeringsgarage. Totalt kommer området bestå av 620 lägenheter när det är färdigställt.

‒ I det här projektet har vi haft möjlighet att vara involverade i ett tidigt skede där vi tillsammans med NREP har tagit fram planer för hur området ska byggas. Det har borgat för en smidig byggprocess. När vi byggt projektet i olika etapper har vi även kunnat optimera processen längs vägen, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Projektet har flera lösningar för att minska koldioxidutsläppen, till exempel ska uppvärmning av bostäderna ske med förnybar energi och kvarteret ska LEED Gold-certifieras.

Byggstart sker omgående och beräknas vara färdigställd sommaren 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.361