23948sdkhjf

Studenter flyttar in i hem de själva tyckt till om

Inför bygget genomförde Stockholms studentbostäder en stor undersökning kring hur studenter vill bo - och en del av önskemålen blir nu verklighet i Björkhagen.

Det är snart inflytt i de sista av de 166 nya studentbostäderna i Björkhagen söder om Stockholm.

– Vi har byggt studentbostäder i Stockholm i över 60 år och för oss har det alltid varit viktigt att lyssna in hur studenter vill bo,  säger Mattias Carrass, vd för Stockholms studentbostäder.

Inför planeringen av husen fick över 2000 studenter svara på frågor kring hur de ser på sitt nuvarande boende och hur de vill bo i framtiden, i en undersökning gjord av Stockholms studentbostäder tillsammans med branschorganisationen Studentbostadsföretagen och arkitektbyrån White.

Studenterna efterfrågar olika användningszoner. De vill både ha sociala ytor där de kan träffas och nätverka men de vill samtidigt ha ytor som är mer privata.

De nya studentbostäderna, som ritats av White Arkitekter, kommer därför ha sovrum i en lugn yta som vetter mot skogen och som går att skärma av. Köket blir en mer social del, liksom verandan köket vetter mot. Den  blir extra bred, vilket gör det möjligt att ha stolar och bord där. 

Husen har byggts av Peab och står i ett naturskönt område med ett naturstråk med tallar som har bevarats mellan husen. Husen är byggda i miljöbyggnad silver och kommer att smälta in i miljön genom att fasaderna är i trä i stil med de närliggande husen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109