23948sdkhjf

APM Terminals investerar miljarder i ny hamn

A.P. Møller-Maersk företag APM Terminals har tilldelats det vinnande anbudet att utveckla och driva en container- och styckegodsterminal i den brasilianska hamnen Suape, Pernambuco.

APM Terminals räknar med att investera 2,6 miljarder brasilianska real (5,2 miljarder svenska kronor) i den nya containerterminalen. Det uppger bolaget själva i ett meddelande.

– Suape har stor tillväxtpotential, och vår vision är att investera i en terminal som kommer att tillföra ytterligare tillväxtmöjligheter för Brasiliens nordöstra region. Vi tror att mer konkurrens i regionen kommer att låsa upp värde för exportörer och importörer och attrahera nya lastflöden, vilket hjälper hamnen och Suape att växa i snabbare takt, säger Leo Huisman, vd för APM Terminals i Nord- och Sydamerika.

Med miljardinvesteringen räknar APM Terminals att starta sin verksamhet med en kapacitet på 400 000 TEU, vilket ger 55 procent mer kapacitet till hamnkomplexet.

När alla myndighetsgodkännanden och tillstånd har erhållits, räknar APM Terminals med att slutföra bygget inom 24 månader. Förväntningen är att terminalen ska vara i full drift i slutet av 2025.

– Vi förväntar oss att marknaden kommer att dra nytta av den ytterligare kapaciteten, vilket potentiellt gör Suape till ett "nav" för nordöstra delen av landet, samtidigt som det genererar så många som 338 direkta och 1 300 indirekta jobb, ökar konkurrenskraften och potentiellt lockar nya direkttjänster till Fjärran Östern och Europa , säger Leonardo Levy, tillväxtchef för Nord- och Sydamerika på APM Terminals.

Hamnen i Suape ligger i en strategiskt viktig position i nordöstra Brasilien och spelar en avgörande roll för den brasilianska logistiken. Mätt i containerlast är Suape bland de 10 största hamnarna i Brasilien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109