23948sdkhjf

Byggbolag i konkurs - stoppar omstritt bygge

Jålab Bygg AB med 29 anställda skulle börja bygga det omtvistade 23-våningshuset efter semestern, men planen går i stöpet eftersom bolaget istället försatts i konkurs.

Turerna kring höghuset vid Vita fläcken har varit många och långa, men under våren kom markarbeten igång och planen var att sätta igång med grundläggning efter semestern, skriver Kungälvs-Posten.
Nu blir det ingenting av det. I stället är framtiden oviss för det planerade 23-våningshuset, som skulle byggas av Jålab, ägas av företaget Groab och stå klart hösten 2024.
I juli försattes Jålab i konkurs och konkursförvaltaren Stefan Skeppstedt på Ackordcentralen Väst kommer inte att befatta sig med höghusbygget, uppger han för lokaltidningen.
- Beställaren får förhandla med en ny entreprenör om detta bygge. De som driver Jålab kanske också kan bilda ett nytt bolag, säger han.
Bakom Jålabs konkurs ligger en tvist med Fastighets AB Göteborgslokaler, berättar Stefan Skeppstedt.
Jålab höll på med ett stort bygge vid Heden. Det projektet hävdes av Jålab eftersom beställaren inte betalade det som Jålab tyckte att de skulle betala. Då fanns inget annat alternativ än att försätta bolaget i konkurs.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109