23948sdkhjf

Riksbyggen påbörjar nya bostadsbygget

Första spadtaget har satts i jorden för vad som kommer att bli två nya bostadsrättsföreningar i Täby Park, bestående av över 160 nya lägenheter.

Det är Riksbyggen som står bakom bostadsbyggandet, och på plats för spadateget fanns Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Täby, Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Stockholm/Norr/Öst och Anna-Karin Croner, avdelningschef på NCC Bostad.

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är ett kooperativt företag med stark kassa och det ger oss möjligheten att arbeta långsiktigt för att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, i en kommentar.

I den ena bostadsrättsföreningen, Bersån, planerar Riksbyggen för 108 kvadratsmarta lägenheter med 1 till 5 rum, kök, balkong eller uteplats. Den andra föreningen, Bonum Brf Boulevarden som riktar sig till personer minst fyllda 55 år, kommer att ha 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök.

– Det finns ett stort behov av att bygga fler bostäder för en äldre målgrupp. Många äldre som idag bor i villa och vill ha ett mer lättskött boende och då är Bonum ett perfekt alternativ, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11