23948sdkhjf

Gärahovs Bygg snart digitaliserat

Gärahovs Bygg är nära deras mål att bli ett digitaliserat byggbolag. “Största vinsten är ett ökat förtroendekapital”.

2023 ska småländska Gärahovs Bygg AB vara digitaliserat. Det målet sattes redan 2019 av företagsledningen med vd och grundaren Per Larsson i spetsen. Han ser ny teknik som ett stort hjälpmedel för att få bättre kontroll och högre kvalitet på verksamheten och därmed också en ökad lönsamhet.

Detta är en stor förändring och utmaning att driva igenom och ska vi nå vårt mål här måste ledningen vara drivande. Det ger en viktig signal i organisationen när ledningen har denna fråga högt på agendan, säger Per Larsson.

Att vd tydligt visade vägen har skapat ett stort engagemang hos alla i organisationen. Och engagemang är en förutsättning för att lyckas i praktiken. Det menar Robert Axell, digitaliseringsansvarig Gärahovs Bygg.

Byggbranschen är enligt honom extremt konservativ med många starka viljor i kombination med en stor yrkesstolthet och gamla hantverkstraditioner. Att bryta ny mark från blyertspenna och papperslappar till surfplattor på bara några år är självklart en stor utmaning. Ett kvitto på att Gärahov har lyckats med sina digitaliseringsmål visar resultatet av olika mätningar i branschspecifika barometrar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093