23948sdkhjf

Första spadtaget för nytt badhus i Kalmar

I stället för ett spadtag, togs det första hinktaget när bygget av Kalmars nya badhus startade.

Det var tidigare förra året som Peab tecknad avtal om att bygga Kalmars nya badhus. Byggnaden, som ska ligga i Snurrom i Kalmar, kommer att bli 15 000 kvadratmeter stor. Kontraktsumman för anläggningen uppgår till 500 miljoner svenska kronor.

I veckan togs spadtaget, eller rättare sagt hinktaget, när representanter från Peab, Kunskapsporten, Kalmar kommun och Region Kalmar tömde hinkar med vatten i en pool.

– Det känns riktigt bra och roligt att vi ska komma i gång med bygget av det nya badhuset nu. Vi avslutade nyss det fantastiska projektet Nya Psykiatrin här i Kalmar och det känns tryggt att det är samma kompetenta medarbetare på Peab som kommer att bygga det här projektet, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Peab, i en kommentar.

Anläggningen, bestående av fem huskroppar, kommer att rymma bland annat en 50-metersbassäng, två mindre bassänger, rehabbassäng samt familje-/äventyrsbad. Enligt Peab kommer anläggningen att bestå av material som ska vara enkla och robusta för att skapa en byggnad med lång livslängd.

Sommaren 2025 beräknas bygget vara klart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094