23948sdkhjf

Förlust för Byggpartner trots rekordstor orderingång

Byggpartner satte nytt rekord i både orderingång och nettoomsättning, även om osäkerheten har ökat till följd av inflationen och ett mer osäkert ekonomiskt läge.

Det skriver Byggpartners vd Sture Nilsson i rapporten för det andra kvartalet, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

- Siffrorna med vår orderingång på över en miljard och en nettoomsättning på drygt 700 miljoner är nivåer som vi tidigare inte har haft i vår koncern. Det här nivåer som vi är väldigt glada för att uppnå, säger Sture Nilsson i en webbsändning.

Men det fanns också negativa siffror. Resultatet är minus 28,7 miljoner kronor, rörelsemarginalen är -3,9 procent.

Byggpartner har sedan starten 1992 varit ett fristående bolag. Från halvårsskiftet och framåt är bolaget istället en del i Byggpartnergruppen som bildats efter att bolagen Åhlin & Ekeroth samt Flodéns har förvärvats.

Men det fanns också negativa siffror. Resultatet är minus 28,7 miljoner kronor, rörelsemarginalen är -3,9 procent.

Se även: Byggpartner skriver ner olönsamma projekt

- Vårens kraftiga förändringar avseende materialkostnader och leveransförutsättningar har påverkat vår verksamhet negativt. Vi jobbar intensivt med dessa frågor och i samtliga kundrelationer pågår i dag dialoger om hur stigande kostnader och leveransförseningar kan hanteras. Den sammantagna påverkan på vår lönsamhet är dock fortfarande svårbedömd, kommenterar Sture Nilsson vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093